Glutenvrij boekweitbrood

Glutenvrij boekweitbrood

Ingredienten:

  • 250 g boekweitmeel
  • 1/2 zakje of 6 g droge gist
  • 1 tl zeezout
  • 3 dl lauw water
  • 1 tl olijfolie

Meng alle ingrediënten tot je een dik lopend beslag hebt. Giet het in een cakevorm en laat 1 uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven en bak het brood op 180 – 200 °C gedurende ongeveer 30 minuten. Je hoeft het brood niet te kneden, enkel heel goed mengen tot een dik beslag.

– mogelijke toevoegingen: noten, zaden, pitten, gedroogde tomaten, olijven, verse tuinkruiden, gedroogde fruit, ….

– mengelingen van melen gebruiken: 1/2 boekweitmeel + 1/2 andere zoals teffmeel, maismeel, sojameel, gierstmeel, quinoameel of kastanjemeel,….

– zoet brood: vervang het lauwe water door rijstmelk en voeg wat rijststroop toe aan het deeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *